Tarkista loppuvuoden veroprosentti!

Nyt kannattaa tarkistaa loppuvuoden veroprosentti. Jäljellä on 25 % vuoden palkasta ja on erinomainen hetki tarkistaa oma veroprosentti, ettei ensi vuoden veronpalautukset vaihtu mätkyiksi.

Tarkista paljonko olet tienannut tänä vuonna, paljonko tulet tienaamaan tänä vuonna ja tarkista verokortista tai edellisestä palkkakuitista, mikä on koko vuoden tuloraja. Jos on alkuvuonna on tulot olleet arvioitua pienemmät, olet maksanut liikaa veroja ja saat loppuvuoden maksella pienemmällä veroprosentilla. Käteen jää siis enemmän rahaa. Verokortin voi käydä päivittämässä verokortti-verkossa-palvelusta.

Jos olet tienannut enemmän kuin tämän vuoden arvio on ollut niin siinä tapauksessa kannattaa nostaa loppuvuoden veroprosenttia ja välttyä ensi vuoden veronpäätöksen mätkyiltä. Jos olet maksanut veroja vuositulorajan mukaan ja vuosituloraja on tulossa täyteteen, menee loppuvuoden ylimääräiset tienistit lisäveroprosentilla joka on moninkertainen verrattuna normaaliin veroprosenttiin.

Tarkista myös onko veroprosentissa huomioitu tulovähennykset, kuten kotitalousvähennys, matkakuluvähennys tai työhuonevähennys. Näiden avulla saatat saada keploteltua samalla veropsosentilla vähän isommat tulot tai vastaavasti pienemmät verot nykyiselle tulolle.

Vinkkejä loppuvuoden osalle voit lukea lisää Hesarin jutusta http://www.hs.fi/raha/a1444362573219.

 

 

 

Vastaa